»
Blog » Tot ceea ce aţi fi vrut să ştiţi despre protezele dentare mobile şi nu vi s-a spus niciodată

Tot ceea ce aţi fi vrut să ştiţi despre protezele dentare mobile şi nu vi s-a spus niciodată

31/10/2019

Studiile ştiinţifice internaţionale arată că 17% dintre pacienţii care au proteză mobilă susţin că mănâncă mai bine atunci când nu o folosesc, în timp ce 29% consumă doar alimente moi sau piureuri. Aceste date ne arată că aproape jumătate dintre cei cu proteză nu sunt mulţumiţi de situaţia lor.

Pentru a fi mulţumit de proteza dvs., este necesar, în schimb:

  • să aveţi suficient os şi gingie pe care să aşezaţi proteza
  • să nu aveţi cerinţe şi aşteptări estetice mari
  • să nu aveţi aşteptări mari în privinţa vorbitului
  • să fiţi predispuşi să aveţi un obiect voluminos în gură
  • să fiţi dispuşi să renunţaţi la anumite tipuri de alimente
  • să aveţi răbdare cu disconforturile zilnice, cum ar fi durerea, arsura, senzaţia de sufocare, instabilitatea
  • să fiţi conştienţi de problemele pe termen lung pe care le aduc
 
Prin urmare, vă puteţi confrunta cu situaţia în care v-aţi cheltuit o parte din economiile dvs. pentru a vă afla într-o stare nu cu mult mai bună decât cea iniţială, dar care cel puţin nu implica niciun cost.
 
Vi s-a întâmplat vreodată să nu reuşiţi să mâncaţi ceea ce vă place, cum ar fi carne sau legume crude? Sau să refuzaţi o invitaţie la prânz sau cină din cauza ruşinii sau a jenei resimţite în timpul mesei? Sau aveţi probleme cu digestia şi sunt necesare medicamente care să vă ajute?
 
Sunt sigur că tehnicianul care s-a ocupat de proteza dvs. mobilă v-a răspuns că problema este de fapt la dvs., că nu vă puteţi adapta sau că limba dvs. se mişcă prea mult sau gingia nu este suficient de puternică sau oasele dvs. nu sunt suficiente ... sau medicul dentist v-a spus că este doar o chestiune de timp şi că vă veţi obişnui cu proteza sau că este un lucru normal, deoarece este o proteză „mobilă”.
 
Sau că printr-o simplă REBAZARE s-ar rezolva toate problemele? În schimb, în ciuda acestui fapt, situaţia nu s-a îmbunătăţit considerabil şi aţi fost nevoit(ă) să mergeţi de multe ori la dentist, deoarece proteza v-a rănit şi a trebuit retuşată, pentru a reveni în cel mai bun caz la situaţia iniţială ...
 
Vă putem asigura că nu este vina dvs., deoarece există situaţii, de cele mai multe ori, în care PROTEZELE MOBILE nu pot funcţiona corect şi nu vă pot rezolva problemele.
 
Mai ales când vine vorba de proteze inferioare, acestea nu sunt APROAPE niciodată în măsură să permită celor care le folosesc să mănânce şi să ducă o viaţă liniştită, deoarece, spre deosebire de cele superioare în care au ca suport întreg vălul palatin, cele inferioare au foarte puţină suprafaţă gingivală pe care să se sprijine; în plus, faptul că trebuie să „coabiteze” cu limba, unul dintre cei mai puternici şi mai dezvoltaţi muşchi ai corpului nostru, care tinde să o mişte, este în cea mai mare parte insuportabil şi incontrolabil; protezele mobile superioare au în schimb o stabilitate mai mare datorită suprafeţei mai mari de susţinere a vălului palatin, dar, pe de altă parte, sunt mult mai greoaie, adesea creând senzaţia de vomă şi blocând papilele gustative de pe vălul palatin, ceea ce diminuează gustul alimentelor.
 
Pentru multe persoane, aceste lucruri nu s-au spus atunci când le-au fost propuse protezele mobile ca o soluţie definitivă a problemelor cu care se confruntă, iar acum se află într-o situaţie de suferinţă şi disconfort.
 
Acest lucru provine de la faptul că majoritatea stomatologilor „de generaţie mai veche” preferă să ofere remedii pe care le folosesc de zeci de ani şi cu care se simt mai în siguranţă decât cel mai bun plan de tratament pentru pacient, chiar şi atunci când acesta este mai simplu şi mai rapid şi le rezolvă mai bine problemele.
 
Singura soluţie cu adevărat eficientă şi sigură dacă o persoană fără dinţi doreşte să se bucure din nou de plăcerea mâncatului şi să trăiască liniştită constă în utilizarea protezelor fixe pe implanturi, care garantează, în deplină siguranţă, revenirea la cele mai bune condiţii atât din punct de vedere estetic, cât şi funcţional.
 
Astfel, veţi putea realmente:
  1. să abandonaţi vechile proteze voluminoase şi incomode care provoacă dureri, arsuri sau senzaţii de sufocare;
  2. să mâncaţi din nou cu aceeaşi eficacitate (90%) ca atunci când aveaţi propriii dinţi, pentru a vă putea bucura de gustul tuturor alimentelor şi a evita problemele de aport insuficient de fibre, vitamine, săruri minerale;
  3. să zâmbiţi din nou, lăsând la vedere o dantură ca cea naturală, şi să vă recâştigaţi încredere în dvs., fără a mai „părea trişti”;
  4. să evitaţi confruntarea cu pericolul depresiei, care diminuează speranţa de viaţă a oamenilor şi reduce drastic calitatea vieţii acestora;
  5. să evitaţi pierderile osoase la nivelul mandibulei şi al maxilarului.